5 tips voor ondernemers tijdens de Coronacrisis.

De tweede golf Covid-19 is een feit. Veel ondernemers zitten er weer in zwaar weer. Ze moeten verplicht hun zaak sluiten of maken ze nauwelijks tot geen omzet meer. Hoe kun je als ondernemer de continuïteit van jouw bedrijf waarborgen tijdens de coronacrisis? Hierbij 5 tips voor ondernemers om de impact van Corona te beperken.

1. Je diensten en producten

Maak je weinig tot geen omzet door de crisis? Accepteer het niet en kijk kritisch of er andere mogelijkheden zijn binnen jouw bedrijf om omzet te genereren. Wees creatief in het stimuleren van verkopen. Dit kan op drie manieren:

Het aanbieden van producten of diensten via nieuwe kanalen.

Het bezorgen van het eten, online verkoop. We leven in de tijden waarin iedereen online te vinden is.

Het bieden van alternatieve producten of diensten.

Ook jouw doelgroep heeft nu de moeilijke tijden. Hun behoeften zijn gewijzigd. Verbreed je assortiment en diensten. Pas het aan die wensen van je doelgroep, waar jij op kunt inspelen.

Het verkopen van de cadeaubonnen.

Niet alleen voor de producten maar ook voor je diensten. Wordt het niet gelijk gebruikt door de koper? Geen probleem. Het zorgt wel voor een doorloop van de cashflow.

2 Analyse van je bedrijf

Nu is het moment om een kritische blik te werpen op je bedrijf, op je strategie en doelen als ondernemer. Denk aan die metamorfose waar je eerder nooit de tijd voor had om je in te verdiepen. Maak een SWOT-analyse, oftewel Strengths, Weaknesses, Opportunities en Threats.. Zoek uit wat zijn de Sterktes & Zwaktes van je bedrijf en koppel het aan de Kansen & Bedreigingen in de markt.

 

3 Je huidige en potentiële klanten

(Corona)crisis is geen “stilstaan”, maar juist het “doorgaan”. Blijf je leads binnenhalen via Google Ads, sociaal media, website, het aanvragen van de gratis brochures. Investeer in het adverteren online. Zo bouw je een lijst met leads die klaarstaan om jouw product of dienst straks af te nemen.
Vergeet vooral niet je huidige klanten. Ze zijn loyaal en steunen je onderneming in deze moeilijke en onzekere tijden. Informeer ze over de laatste updates. Neem de moeite en de tijd om ze te bedanken via sociaal media. Vooral nu veel mensen thuiszitten wordt het zéker gewaardeerd door je trouwe klanten.

4 Je Corona-boekhouder

Vele bedrijven hebben nu te maken met de Corona maatregelen en verlengingen. Sommige van deze aanvragen zijn cruciaal voor de continuïteit van het bedrijf. Neem geen risico en zoek een Corona-boekhouder. De boekhouder die naast zijn basis werkzaamheden weet ook elk detail over de maatregelen die overheid neemt. De boekhouder die helpt met de aanvraag van leningen en tegemoetkomingen. De boekhouder die klaar staat voor iedere vraag, die steunt je en helpt bij het draaiende te houden van je bedrijf.

InBalans Administraties  is één van die boekhouders. InBalans helpt ondernemers in deze tijden van COVID-19 door ze zo goed mogelijk te informeren over regelingen en te begeleiden met alle aanvragen. Ook na de crisisperiode zal InBalans jou als ondernemer ondersteunen met de fiscale en administratieve zaken. Wil je een kennismakingsgesprek? Of gewoon een vraagje? Bel dan +31 616 171 165. Het kost je niks voor de eerste uur. Of bezoek onze website via www.inbalansadministraties.com voor meer mogelijkheden en informatie.

5 Keep going no matter what!

Aan iedere crisis komt een einde. Benut de tijd die je hebt tijdens de coronacrisis. Zo kom je er sterker uit.
Bereid je voor op een comeback en niet op een goodbye.
Eén ding is zeker: je bent niet alleen! Heel veel ondernemers zitten in hetzelfde schuitje. Praat met elkaar, ondersteun elkaar. En voor je het weet ontstaan er mooie samenwerkingen die zelfs tot na de crisis standhouden.

Deel dit bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let's talk

Als u geheel vrijblijvend een vrijblijvend gesprek wilt, vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.